Algemeen

Gratis Google Shopping
Verkoopmethode

Vergroot je vindbaarheid en conversies via de kosteloze Google Shopping module.

Specs
Landen actief: Wereldwijd
Afrekenmodel: Gratis
Zakelijk account nodig: Ja, Google Merchant Center
Type verkoopkanaal: Gratis verkoopkanaal


Via de gratis versie van Google Shopping is het mogelijk om jouw producten kosteloos op Google te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het winkelende publiek van dit verkoopkanaal gemakkelijk met jouw webshop in aanraking komt. Uiteindelijk helpt dit kanaal dus bezoekers bij het vinden en kopen van je producten op Google. Waar je normaliter CPC kosten betaald aan het plaatsen van producten op Google Shopping, is het dus ook mogelijk om jouw producten gratis te plaatsen op het Google Shopping-tabblad.

Het gratis Google Shopping-tabblad

De kosteloze Google Shopping module lijkt veel op de bekende Nederlandse productvergelijkers. Je producten worden namelijk geplaatst onder het tabblad ‘Shopping’ binnen Google. Vervolgens kunnen bezoekers hier eenvoudig de aanbieders en producten met elkaar vergelijken.

Gratis Google Shopping
Voordelen van het kosteloos adverteren op Google Shopping:
  • Meer traffic naar je webwinkel
  • Kwalitatieve leads
  • Meer zichtbaarheid

Het Google Merchant Center

De producten kun je toevoegen aan het Google Shopping-tabblad door gebruik te maken van het Google Merchant Center. Hier worden de producten beoordeeld, voordat de producten live komen te staan op Google Shopping.

Gratis Google Shopping

In het Merchant Center kun je het programma ’platformen van Google’ inschakelen. Vervolgens komen je producten automatisch in het Google Shopping-tabblad en kun je beginnen met verkopen.

Aangezien het hier gaat om het toevoegen van gratis producten op een enorm groot kanaal als Google, is het Google Shopping-tabblad dus een ideaal verkoopkanaal voor alle soorten webshops. Om echter gevonden te worden op het Google Shopping-tabblad is een zo'n compleet mogelijke productfeed een vereiste. Zorg daarom dat je productcontent goed staat, voordat je jouw producten gaat toevoegen aan het gratis Google Shopping-tabblad. Meer informatie over je productfeed voor op het Google Shopping-tabblad is ook te vinden in onze gratis Google Shopping blog.

EasyAds en Google Shopping

Naast het kosteloos adverteren op Google Shopping, kun je ook nog steeds gebruik maken van betaalde Google Shopping campagnes op basis van CPC. Via onze uitgebreide Google Ads tool kun je eenvoudig de Google Shopping campagne genereren, beheren en optimaliseren. Kan of wil je zelf je campagnes niet beheren? EasyAds is Premier Google Partner en onze SEA-specialisten zetten graag een geoptimaliseerde en rendabele campagne voor je op. Daarnaast blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen met de maandelijkse rapportage en het persoonlijk contact met onze specialist. Meer informatie >>

Type koppeling: API
Features: Automatisch producten naar je Merchant Center plaatsen Dagelijkse synchronisatie van de producten Bepaal met business rules welke producten je plaatst