Algemeen

Verkoopmethode

Directe verkoop door middel van rubrieksadvertenties.

Specs
Landen actief: Nederland
Afrekenmodel: Verkoopcommissies van 5% tot 8,7%
Zakelijk account nodig: ja, eBay zakelijk
Type verkoopkanaal: Betaald verkoopkanaal


eBay is in 1995 opgericht en is de wereldwijde online handelsplaats voor de verkoop van objecten en services door een uiteenlopende community van personen en kleine bedrijven. De wereldwijde eBay-community bestaat momenteel uit meer dan honderd miljoen geregistreerde gebruikers.

Dagelijks worden er miljoenen objecten op eBay aangeboden. Mensen komen naar de eBay-handelsplaats om objecten te kopen en te verkopen in duizenden rubrieken. Van verzamelobjecten als ansichtkaarten, munten en antiek tot gebruiksartikelen als kleding, boeken, cd's en elektronica. Kopers kunnen objecten tegen een vaste prijs met de functie 'Nu kopen' aanschaffen.

Je begint als nieuwe verkoper op eBay met een gelimiteerd verkoperaccount, die je afhankelijk van je prestaties en de positieve feedback/reviews die je ontvangt op aanvraag mag uitbreiden. Meer informatie >>

eBay productpagina screenshot EasyAds
Voordelen van eBay Nederland:
  • Groot bereik
  • Geen verkopen, geen kosten
  • Internationaal verkopen mogelijk
  • Snel, makkelijk en overzichtelijk

Plaatsingskosten

Alleen in de eBay Motors categorieën betaal je, als in Nederland gevestigd bedrijf, € 0,30 per advertentie. In alle andere categorieën is het plaatsen van advertenties gratis.

Verkoopcommissie

CategorieCommissieMaximaal
Aanhangwagens3,5%€ 4,35
Auto's3,5%€ 4,35
Bestelauto's3,5%€ 4,35
Bussen3,5%€ 4,35
Campers3,5%€ 4,35
Computers4,3%
Consoles4,3%
Elektronica4,3%
Markt- & Verkoopkramen3,5%€ 4,35
Motorhomes3,5%€ 4,35
Overige transportvoertuigen3,5%€ 4,35
Telefonie & Mobiel4,3%
Vrachtwagens & Opleggers3,5%€ 4,35
Alle overige categorieën7%

EasyAds en eBay.nl

EasyAds heeft een realtime koppeling met de eBay-API. Door een koppeling te maken tussen je eBay verkopersaccount en EasyAds kunnen je advertenties automatisch worden doorgeplaatst naar eBay onder je eigen verkopersnaam.

Het verdere beheer van de advertenties kan je zowel vanuit je eBay-account en het uitgebreide EasyAds dashboard doen.

Type koppeling: API
Features: Automatisch advertenties plaatsen Uitgebreid dashboard Toegang tot 1,1 miljoen potentiële klanten Statistieken inzien
Dashboard screenshot EasyAds

Ebay.nl Managed Services

EasyAds wil graag samen met haar klanten ondernemen. Vandaar dat de eBay.nl Marketplace Managed Services ook een optie is. Met deze service managen onze Marketplace specialisten jouw eBay.nl account.